Omlet ze szparagami i fetą

11 maja 2018

"It's a quarter past midnight
As we cut through the city
Yeah, yeah, yeah, the streets are getting restless
Good times bad decisions
Yeah, yeah, yeah, it's a quarter past midnight
And the sirens are mending some hearts
But we're the losers on the back seats
Singing "Love Will Tear Us Apart"
It's a quarter past midnight
Still avoiding tomorrow
It's a quarter past midnight
But we're just getting going"
Bastille, Quarter Past Midnight

3 jajka
50ml mleka

3-4 zielone szparagi
10g sera feta
zielona cebulka
sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
kawałek masła
ulubione świeże zioła

Szparagi myjemy i usuwamy twarde końcówki, rozgrzewamy masło na patelni, wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, chwilę przesmażamy uważając aby nie spalić masła. Ściągamy szparagi z patelni.

Jajka mieszamy z mlekiem i rozbijamy widelcem przez 2 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy, do momentu aż brzegi zaczną się ścinać. Na wierz dodajemy szparagi,ser. Przykrywamy pokrywką i pieczemy około 2-3 minuty, do momentu aż omlet będzie ścięty.

Usmażonego omleta posypujemy dużą ilością świeżo pociętej zielonej cebulki!