Zielona pasta z bobu i awokado

05 lipca 2017

"I write in cursive lines
And I need the help
I miss the shoulder of knowing
Nothing else

And I will never be
I will never be myself
I will never be
I will never be too well"
Billie Marten, Cursive


400g bobu
1 dojrzałe awokado
sok z 1/2 cytryny
sól,pieprz, oliwa z oliwek


Bób płuczemy w zimnej wodzie, wrzucamy do gotującej się wody, dodajemy łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy przez około 12-14 minut, do miękkości. Po ugotowaniu płuczemy pod bieżącą wodą, obieramy.

Do misy malaksera wrzucamy bób, awokado i sok z połówki cytryny. Miksujemy na gładką masę, Dodajemy sól i pieprz, do smaku, mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem, krakersami lub warzywami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz